8. listopadu 2013

Assassin's Creed - Revelations


Assassin's Creed Revelations, nebo česky Odhalení je čtvrtá hra ze série Assassin's Creed. Hra plynule navazuje na AC Brotherhood. Je tam sice menší časový skok, ale to je očekávatelné. Nemůžou přece navázat úplně plynně.
Co je hlavní změna, je fakt, že Desmond je uvězněný v Animu a hlavně ve své vlastní mysli. To vše potom, co zabil Lucy, i když to je nejasná část. Jestli ji zabil proto, že byla třeba zrádce, nebo prostě proto, že ho kousek ráje ovládl a on nad tím neměl kontrolu... Ale to je vedlejší. Důležité je, že je v Animu a tam se setká se subjektem 16. Což je vlastně tak trochu jeho předchůdce, jehož mysl je v Animu uvězněná tak něják trvale.
Subjekt 16 Desmondovi řekne, že musí projít všechny zbývající vzpomínky Ezia, aby se jeho mysl tak něják od něj oddělila. A Desmond se do toho tedy dá.



Ezio se vydává na cestu do Masyafu, kde chce najít Altairovu ztracenou knihovnu. Jenže chybí klíče a jeden z nich mají templáři. Získá tedy jakousi knihu a pak se vydává po stopě těch klíčů. To ho zavede do Konstantinopole a k tamním zabijákům.
Příběh je prolnutý templáři a také známostí s dívkou, která Eziovi pomáhá rozluštit šifry, které ke klíčům vedou. Dalším faktem je, že je zde vyobrazen Altairův život poté, co na konci AC 1 zabil Al Mualima.
Altairův život, tedy nějáký jeho kousek, je vždy promítnut, když Ezio získá některý z těch klíčů. Je zde promítnuto, jak Altair musí uprchnout, jak se potom vrátí, když už je starý, jak zvítězí a nakonec se sepíše kodex zabijáků. Poslední sekvence s Altairem je, když Ezio konečně najde vstup do knihovny.
Zde nalezne kostru Altaira a také poslední vzpomínku, kde je vyobrazeno, jak Altair ukrývá kousek ráje a poté umírá. Sám a obklopen prázdnou knihovnou.
A vzhledem k tomu, že v těchto vzpomínkách za Altaira hrajete, tak nejdou přeskočit. Ne, že bych nechtěla vědět, co se s ním vlastněn stalo, ale vidět ho umírat bylo docela krutý. Obzvlášť proto, že je to moje úplně nejoblíbenější postava z celé AC série.



Jinak je ale hra chytlavá a i když jsem měla problém s nastavením citlivosti myši, nakonec se to povedlo a bylo to hratelný. Opět se vám dostane možnosti ovládat tamní bratrstvo zabijáků, jako to bylo v AC Brotherhood, ale systém je poněkud inovovaný, a abych pravdu řekla, ne až tak dobrý, jako to bylo v předchozí hře. Možná proto jsem AC Revelations přestala hrát v momentě, kdy jsem dohrála hlavní příběh.
A nebo to možná prostě bylo proto, že to byla hra, kde jsme viděli umírat Altaira a já to prostě nesnesla to hrát dál. Prostě, ne, nezůstávala jsem u této hry poté, co byl hlavní příběh dohrán.
Další inovací, která je ve hře, je fakt, že jsou zde bomby, které si samy můžete vytvořit ze všeho, co se vám povede posbírat. Jsou to bomby útočné, maskující a pak na odvedení pozornosti. Aspoň myslím, že to jsou tyhle tři možnosti.
Co ze hry naopak zmizelo, jsou koně. Jo, sice tam jedete na voze, když prcháte z Masyafu na začátku hry, ale jinak tam prostě koně nejsou. Nebo jsem je aspoň neviděla. Povozy, jo, ale koně jako takový, ne-e.
Dále máme ve hře paraglajding. Nevím, jestli byl už ve hře předchozí, ale jestli jo, tak jsem jej nepoužila, i když si teď říkám, že tam byla sekvence, do které by se býval hodil a pokud jsem ho měla, tak byla smůla, že jsem to nezaregistrovala.
Nicméně, v této hře je jedno místo, kde ho dokonce využít musíte, protože jinak se na místo určení nedostanete včas a Eziova přítelkyně bude oběšena nadobro. Prostě, bez padáku se tam nedostanete včas a ona zemře. Je to dálka a začánáte na jakési obrovské věži. A pěšky prostě bez šance.



Celkově tedy hru doporučuji, nicméně, pokud máte rádi Altaira, byli jste varováni. A i když je pravda, že podruhé bych tuhle konkrétní asi nehrála, rozhodně si nemůžu stěžovat. Až na ten fakt, že Altair... No, prostě, to je jedno. Já to přežiju.
Momentálně mám rozehranou AC 3, která se odehrává v době 18. století. Někdy v dobách kdy Amerika revoltovala proti Britům, či co to bylo. Takže lodě, Boston, indiáni a hlavně zabijáci.
Až to dohraju, tak vám to sepíšu a to co nejpodrobněji to půjde. I když, zatím to vypadá tak, že ta hra je z nic asi nejdelší. Zatím. Nevím, jak na tom bude čtverka, která je už potvrzená a možná už dokonce i vyšla. xD
Myslím, že se máte na co těšit. No, tak to by bylo pro zatím vše a já se pokusím zase co nejdřív něco napísat. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat