8. listopadu 2013

Assassin's Creed

Assassin's Creed je hra, která se odehrává v 21. století, i když primárním dějištěm je století 12. Proč? Možná právě proto, že moderní společenství Templářských rytířů vymyslelo stroj zvaný Animus, který nechá člověka prožít život svého předka. Tím člověkem je Desmond Miles a jeho předkem legendární Altair.
Příběh začíná Altairovou neúspěšnou misí v Šalamounově chrámu a pokračuje jeho degradací. Aby znovu získal své někdejší postavení jako jeden z nejlepších Zabijáků, musí zabít devět lidí. Devět templářů, kteří chtějí ovládnout svět.
V pozadí se ještě ke všemu odehrává boj o to, kdo získá Rajské jablko, či Část ráje, jak se artefaktu také říká.
Po nějáké době se artefakt dostane do rukou Alu Mualimovi, který je hlavou bratrstva Zabijáků, tedy Altairovým nadřízeným.

Když se Altair zbaví všech devíti templářů, vrací se do Masyafu, což je hlavní sídlo zabijáků. Nachází všechnyn vesničany i kolegy zabijáky pod vlivem Jablka v rukou Al Mualima.
Ještě s hrstkou těch, kterým nebyl vymyt mozek, si probojuje cestu až do pevnosti, aby se utkal s Al Mualimem. Po boji, kde má jeho nadřízený všechny možné výhody, díky Jablku, Altair vyhraje a navrátí lidem svobodnou vůli.

Dále je příběh prolínán přítomností, kde je hlavní postavou Desmond a jako zajatec Absterga (Moderní Templáři), je nucen skákat jak oni pískají.
Až do chvíle, kdy mu na začátku druhé hry je umožněn útěk.

Hra je prolnuta tajemstvími a záhadami. Kdo je tajemný Subjekt 16? A co znamenají všechny ty značky, které jsou viditelné jen Orlím pohledem? Co je vlastně Rajské jablko a proč ho templáři tolik chtějí?

Hra člověka skutečně vtáhne do děje a nutí ho přemýšlet o všech těchto a dalších otázkách, které v průběhu hraní vyvstanou. Ovšem, hra má i své stinné stránky. Již na první pohled je jasné, že Al Mualim je ten špatný a občas se člověk divý, že to Altairovi nedojde dřív.
Nebo když zabíjí jednotlivé objeti z devítky, je jasné, že něco nehraje. A když je čas, aby zabil svoji poslední oběť, je jasně vidět, že je to žena. A ne Robert De Sable.
Aho, hra má své slabé chvilky, ale ve výsledku to stojí za to. Už z toho důvodu, že celá postava Altaira je... Já nevím, člověk ho prostě musí mít rád.
Jen škoda, že v dalších dílech této hry už vlastně Altair jako takový prakticky není. V dalších dílech je už jen vzpomínkou a zmiňován jako legendární zabiják. Altair Ibn La'Ahad. Legenda, která je vzpomínána v dalších třech dílech.
A možná i ve čtvrtém, i když to nemohu s jistotou říci, vzhledem k tomu, že ten jsem ještě nedohrála.
Já vlastně nedohrála ani ten druhý, ale vím, jak dopadne a není to zas až tak důležité, abych ho dohrála do konce. Nicméně, rozhodně se o to pokusím. To ano. :)

Nedávno byl potvrzen další díl. Assassin's Creed IV, jsem zvědavá, co z toho vyleze. Nicméně, nebudu se po něm schánět, dokud nedohraju trojku. :) A nebojte, rozhodně sem napíšu i o dalších dílech a možná i o jiných hrách. :)

A teď trochu mimo. Mám v plánu se vrátit k povídkám. Prosím, pokud jste mé povídky četli, napište, kterou z těch rozepsaných bych měla dokončit první, protože jinak to vezmu náhodně a to nevím, jestli by se vám líbilo, protože když to vezmu náhodně, tak z toho může vyjít naprosto cokoli...
Děkuji předem za vaši spolupráci. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat