8. listopadu 2013

Steve Berry - Benátská zrada


Tuto knihu jsem dočetla nedávno. Není tak skvělá jako např. Templářské dědictví, ale pořád je hodně dobrá. Hlavním hrdinou je opět Cotton Malone. Ten se společně s Casiopeou a Henrikem připlete k honičce za sloními medailony, které prý ukazuí cestu k hrobu Alexandra Velikého. Bohužel, nejsou jediní, kdo ho hledají. Dalším hlavním hledačem je Irina Zovastinová – prezidentka Středoasijské federace.
Nějákým záhadným způsobem se do toho zaplete také Americká vláda a Magelan Billet společně se Stephanií Nellovou. A aby toho nebylo málo, tak je do toho taky zapletená Benátská liga v čele s Enricem Vincentim.
Kdyby aspoň opravdu všichni hledali to stejné, ale Vincenti už o tom místě ví a co víc, je tam jezírko, v kterým žijou organismy, který jsou lékem na HIV. Takže samozřejmě se to rozhodl monopolizovat a tamní pozemek koupil. No, jenže to se nelíbí Zovastinové a popravdě, vlastně nikomu.
Ve výsledku Zovastinová zastřelí Vincentiho a Malone s Casiopeou se vypořádají se Zovastinovou. Stopy potom za nima zamete Americký prezident.




Nechtějte po mě, abych to popisovala něják víc do podrobna, protože to bych se z toho taky mohla zbláznit. Kniha je hodně zamotaná a i když vám to tak nepřijde, když to čtete, rozhodně to tak je, když to máte někomu převyprávět.
Další problém je, že je tam nejmíň pět dějových linek dohromady. A ty se různě střídají, sbíhají a rozbíhají, takže není zrovna jednoduché to to tady sepsat. Jinak je to ale kniha dobrá. Ne tak dobrá jako templáři, ale čte se to docela dobře.
Dále bych vás chtěla upozornit, že spousta věcí v knize je fiktivních. Středoasijskou federací počínaje a fakty o Alexandrove Velikém konče. Nicméně, pokud si tu knihu přečtete, tak to všechno je vypsané potom vzadu. Já to sem všechno vypisovat nebudu, protože jsem se to neobtěžovala číst. Ono se to mnohdy dá celkem dobře poznat, co je kec a co je skutečně pravda.
Tak čau.

Žádné komentáře:

Okomentovat